Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Hamont

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Hamont bestaat sedert 1862 en is daarmee één van de oudste verenigingen van onze stad. De harmonie is tegenwoordig onderverdeeld in een aantal geledingen : 

Muziekschool Grensland

Dit is een samenwerkingsverband met de fanfare van Hamont-Lo, de harmonie Budel en de harmonie van Budel-Schoot. Bij Muziekschool Grensland kan je terecht om notenleer en instrumentles te volgen. Eens je een instrument voldoende onder de knie hebt kan je meespelen in de Jeugdharmonie of het harmonie-orkest.

Jeugdharmonie Hamont-Schoot

Je kan bij de jeugdharmonie als je je instrument eenmaal voldoende onder de knie hebt. Je leert er de eerste prille stappen in het samen musiceren. Op het repertoire staan altijd bekende melodieën en nummers. Er worden voor de jonge muzikanten elk jaar ook een aantal leuke activiteiten georganiseerd (schaatsen, pretpark, filmavond,....). 

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia

Het harmonie-orkest van de vereniging telt doorgaans een 45 muzikanten die elke vrijdagavond van 20u tot 22u repeteren in het harmonielokaal o.l.v. dirigent Peter Cools. Gedurende het jaar zijn er een aantal concerten die zowel in Hamont plaatsvinden of op verplaatsing op basis van uitwisseling. Op tweede kerstdag 26/12 is er traditioneel het jaarlijkse Winterconcert in de Posthoorn.

Speel je al instrument en wil je graag lid worden van de harmonie, contacteer dan gerust de voorzitter of één van de bestuursleden, of kom gewoon eens op een vrijdagavond naar de repetitie in het harmonielokaal (Wal 18). Wil je muziekles gaan volgen, kan je je bij één van hen aanmelden voor meer informatie.

Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen Hamont en Internationale Taptoe Hamont

 In de even jaren tijdens het Pinksterweekend organiseert de harmonie de Taptoe en de Mars- en Showwedstrijden. Deze evenementen vinden plaats op het marktplein dat dan telkens omgetoverd wordt tot een openluchttheater met zittribunes. Tijdens de Taptoe op de zaterdagavond komen internationaal vermaarde mars- en showbands hun allernieuwste show opvoeren met hoogstaande muziek en wervelende choreografieën. Op Pinksterzondag- en maandag strijden een 40-tal mars- en showbands uit Europa voor de titel van Kampioen der Lage Landen en laureaat van de trofee André Rijcken. Deze culturele evenementen zijn de grootste van de stad en hebben ondertussen een hoogstaande reputatie weten op te bouwen, waar telkenmale reikhalzend naar uitgekeken wordt. Meer info hierover vind je op www.marsenshow.be 

Sociale media

Contact

Lozenweg 19 , 3930 Hamont-Achel
Tel.
011621600
info@harmoniehamont.be
Website
harmoniehamont.be
Laatst bijgewerkt op zaterdag 4 feb 2023 om 16:54