Chiromeisjes Achel

Welkom bij Chiro (meisjes) Achel!

In de Chiro komen we samen om te spelen en een leuke zondagnamiddag te hebben. Onze leiding zorgt voor wat speelse activiteiten, zoals: verstoppertje of tikkertje spelen, samen met de leiding op tocht gaan, een grote quiz spelen, met z’n allen voetballen in het bos, maar ook even uitrusten en babbelen in ons lokaal.

Iedereen is welkom bij de Chiro! Je moet niets speciaals doen of kunnen om erbij te komen. We vinden je leuk om wie je bent. Hoe vaker je naar de Chiro komt, hoe meer vriend(inn)en je maakt en hoe leuker het wordt!

We vinden het heel belangrijk dat iedereen vooral zichzelf kan zijn! We hebben respect voor alle kinderen en jongeren en geven iedereen dezelfde kansen.

Iedereen is welkom bij de Chiro vanaf 6 jaar. De werking van de jongens is op een aparte locatie dan die van de meisjes. Dat wil zeggen dat alle meisjes samen spelen en alle jongens samen spelen. Er zijn dus géén gemengde groepen. Binnen onze meisjeschiro is er is een afdeling voor elke leeftijd.

Elke zondag ben je welkom aan het Chirolokaal van 14u-17u. Vind je het leuk? Schrijf je dan in!

Als u nog verdere vragen of opmerkingen heeft, dan vindt u de contactgegevens van de hoofdleidster op deze site of op onze eigen site: https://www.chiroachel.be/   

Neem daar zeker ook een kijkje voor nog extra informatie wat betreft uniform, de actuele kalender, aankomende evenementen,...

Waarom naar de Chiro gaan?
In de jeugdbeweging spelen alle kinderen samen in groep. Zo maken ze nieuwe vrienden en veel plezier. Ze leren om solidair te zijn en elkaar te respecteren. In een Chirogroep is er veel variatie in activiteiten, waardoor alle kinderen in de Chiro altijd wel iets kunnen vinden wat ze graag doen. De Chiro is een plaats waar kinderen ervaringen kunnen opdoen, dingen kunnen doen die ze thuis niet mogen en waar ze fouten mogen maken. We geven kinderen de kans om veilig buiten te spelen.

Veel kinderen gaan voor de eerste keer van huis weg als ze op kamp gaan. Zo leren ze zelfstandig zijn. Eenmaal de jongeren wat ouder worden, organiseren ze zelf een activiteit en nemen ze verantwoordelijkheid op. Zo steken ze al eens samen een show in elkaar, of geven de oudere kinderen een activiteit aan de jongere kinderen. Al die vaardigheden kunnen ze heel hun leven blijven gebruiken!

De leiding organiseert wekelijks activiteiten voor de kinderen. Daarnaast organiseren ze elke zomer een kamp. Het zijn vrijwilligers, waarvan de motivatie is om de kinderen vooral een toffe namiddag te bezorgen!

Contact

Pastoor Bungenerslaan 1 , 3930 Achel
Tel.
0032471306048
chiroachel.leiding@gmail.com
Website
www.chiroachel.be/

Hoofdleidster

Jill Emmers

Hoek 65 , 3930 Achel
Tel.
0032471306048
GSM
0032471306048
jillemmers@outlook.com
Laatst bijgewerkt op maandag 20 nov 2023 om 15:00